Mindat Logo
bannerbannerbannerbanner
Welkom!

Nieuwe fluorietvonst

Gepost door Peter Van Hout  
Nieuwe fluorietvonst
08 August 2012 22:14
Op de site hier is er de laatste weken nogal wat te doen over die nieuwe Engelse fluorietvonst [www.mindat.org].
Dat ongeschonden specimen van die afmeting niet zo alledaags gevonden worden dat kan ik mij goed inbeelden maar de bestemming van zo'n groot specimen is blijkbaar nogal onzeker. Graag jullie mening over deze vonst.

Groeten.
avatar Re: Nieuwe fluorietvonst
24 August 2012 16:25
    
Dit Fluoriet specimen verdient zeker een plaatjse in de historie van de Engelse mijnbouwgeschiedenis. Het is niet alleen groot van formaat, maar het is ook nog eens sterk bezaaid met een aantal, wat we noemen 'volwassen' kristallen. Ook de kleur en de glans lijken goed te zijn en het specimen lijkt (weer op de foto's althans) mij ook nog eens in een heel goede conditie te zijn voor het formaat. Dus de uiteindelijke bestemming van het specimen zal na het nodige trimwerk waarschijnlijk wel één of ander museum worden. Ook al omdat de occasionele museumbezoekers makkelijk gescharmeerd zijn door de wat grotere en imposantere specimen.

Maar in een echte topzameling zie ik het specimen echter niet direct een plaats afdwingen omwille van zijn log en oversized formaat. En ook omdat het specimen wat weinig reliëf en diepte perspectief heeft zodat het in zijn geheel nogal 'vlakjes' overkomt. Het is niet zonder reden dat het specimen er op zijn best uitziet in de allerlaatste foto van het artikel, namelijk een foto genomen met een fish-eye lens....
En ik denk ook wel dat de mensen die de mijn uitbaten veel liever een pocket hadden gevonden met daarin pakweg een handvol echte topstukken in een handelbaar formaat, dan dat ze die ene 'giant' gevonden hebben. Want een handvol of pakweg een dozijn echte topstukken zijn commercieel en logistiek gezien veel makkelijker aan de man te brengen, dan die éne logge 'giant' die ze nu gevonden hebben... Maar dit blijft natuurlijk wel een opmerkelijke vonst !

Groetjes,
Mario Pauwels
Re: Nieuwe fluorietvonst
13 March 2013 19:28
Het fluoriet specimen 'The Weardale Giant' (ja het kindje heeft een naam gekregen ondertussen) is voor het eerst publiekelijk tentoongesteld geweest op een beurs in Tucson/V.S.
De foto's van het tentoongestelde stuk stonden op Fabre's forum te kijk. Ik moet eerlijk toegeven dat het stuk mij tegen de verwachtingen in toch serieus tegenviel op foto's. Want het stuk ziet inderdaad zoals Mario blijkbaar weeral onmiddellijk had opgemerkt nogal vlakjes en bijgevolg eerder eentonig uit.
Iemand die het stuk daar ook gezien heeft of er betere foto's van heeft?

Groeten.
Auteur:

Uw e-mailadres:


Onderwerp:


Bijlagen:
  • U mag bestanden toevoegen van het type: gif, jpg, png
  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 1000 KB
  • U kunt nog 3 bijlage(n) toevoegen

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht:
Mineral and/or Locality  
Search Google  
Copyright © Jolyon Ralph and Ida Chau 1993-2014. Site Map. Locality, mineral & photograph data are the copyright of the individuals who submitted them. Site hosted & developed by Jolyon Ralph. Mindat.org is an online information resource dedicated to providing free mineralogical information to all. Mindat relies on the contributions of thousands of members and supporters. Mindat does not offer minerals for sale. If you would like to add information to improve the quality of our database, then click here to register.
Current server date and time: December 20, 2014 13:44:22
Mineral and Locality Search
Mineral:
and/or Locality:
Options
Fade toolbar when not in focusFix toolbar to bottom of page
Hide Social Media Links
Slideshow frame delay seconds