Mindat Logo
bannerbannerbannerbanner
Welkom!

kristallisatie?

Gepost door Marius Utens  
kristallisatie?
10 June 2006 07:27
Hallo helpers
Kan iemand mij iets vertellen over de volgorde van kristallisatie uitgaande van
koper(Cu) naar cupriet en wat volgt dan?Ik denk hierbij dan vooral aan slakkenmineralisatie.Hoe zit het met brochantiet,antleriet,nantokiet,atacamiet enz.Wat is de volgorde?
Hartelijk dank en groeten,
Marius utens.
Erik Vercammen
Re: kristallisatie?
10 June 2006 20:42
Ik betwijfel of er een volgorde is in wat je noemt. Voor een paar van die mineralen moeten er eerder zeldzame elmenten voorhanden zijn zoals jodium of chloor, en zijn die er niet dan is de vorming ervan onmogelijk.

Verder zijn er heel wat factoren die een rol kunnen spelen zoals de concentratie van de verschillende betrokken elementen, de vochtigheid, temperatuur, zuurtegraad, zuurstofgehalte enz.. Het is juist door zeldzame combinaties daarvan dat er af en toe zeldzame mineralen ontstaan, zowel in de natuur als in slakken (denk bv aan lanarkiet, shannoniet en schotlandiet). Sorry dat het geen duidelijk antwoord is op je vraag, mischien zijn er mensen die er meer van weten.
Re: kristallisatie?
06 July 2006 14:44
    
Hallo, Marius.
Misschien zou het boek: "Laurion; the minerals in the ancient slags", van
Piet Gelande, Piet van Kalmthout en Christian Rewitzer (Nijmegen, 1996)
je behulpzaam kunnen zijn.
Er staan alle bekende slakkenmineralen en hun vorming in beschreven.

Groeten,
Leon.
Auteur:

Uw e-mailadres:


Onderwerp:


Bijlagen:
  • U mag bestanden toevoegen van het type: gif, jpg, png
  • Bestanden mogen niet groter zijn dan 1000 KB
  • U kunt nog 3 bijlage(n) toevoegen

Spambeveiliging:
Voer de code die hieronder zichtbaar is in het invoerveld beneden in. Dit is nodig om het automatisch posten van dit formulier door bots tegen te gaan. Als de code slecht te lezen is, doe dan een zo goed mogelijke gok. Als de code fout is, dan zal een nieuwe afbeelding worden gegenereerd, waarna er nog een kans is om de code juist in te voeren.
CAPTCHA
Bericht:
Mineral and/or Locality  
Search Google  
Copyright © Jolyon Ralph and Ida Chau 1993-2014. Site Map. Locality, mineral & photograph data are the copyright of the individuals who submitted them. Site hosted & developed by Jolyon Ralph. Mindat.org is an online information resource dedicated to providing free mineralogical information to all. Mindat relies on the contributions of thousands of members and supporters. Mindat does not offer minerals for sale. If you would like to add information to improve the quality of our database, then click here to register.
Current server date and time: December 18, 2014 04:13:23
Mineral and Locality Search
Mineral:
and/or Locality:
Options
Fade toolbar when not in focusFix toolbar to bottom of page
Hide Social Media Links
Slideshow frame delay seconds