Log InRegister
Quick Links : The Mindat ManualThe Rock H. Currier Digital LibraryMindat Newsletter [Free Download]
Home PageAbout MindatThe Mindat ManualHistory of MindatCopyright StatusWho We AreContact UsAdvertise on Mindat
Donate to MindatCorporate SponsorshipSponsor a PageSponsored PagesMindat AdvertisersAdvertise on Mindat
Learning CenterWhat is a mineral?The most common minerals on earthInformation for EducatorsMindat ArticlesThe ElementsThe Rock H. Currier Digital LibraryGeologic Time
Minerals by PropertiesMinerals by ChemistryAdvanced Locality SearchRandom MineralRandom LocalitySearch by minIDLocalities Near MeSearch ArticlesSearch GlossaryMore Search Options
Search For:
Mineral Name:
Locality Name:
Keyword(s):
 
The Mindat ManualAdd a New PhotoRate PhotosLocality Edit ReportCoordinate Completion ReportAdd Glossary Item
Mining CompaniesStatisticsUsersMineral MuseumsClubs & OrganizationsMineral Shows & EventsThe Mindat DirectoryDevice SettingsThe Mineral Quiz
Photo SearchPhoto GalleriesSearch by ColorNew Photos TodayNew Photos YesterdayMembers' Photo GalleriesPast Photo of the Day GalleryPhotography

Nederlandstalig ForumLuik

7th Nov 2005 12:27 UTCPhilip Mostmans

Hey iedereen,



Is er iemand naar Luik geweest? Positieve, negatieve ervaringen?

Ik vond persoonlijk dat er op fluoriet gebied niet vele nieuws was in elk geval. Een paar Elmwoods gezien, een paar Engelse klassiekers. Voor de rest mooie groene fluoriet van de Xianhualing orefield (Xianhuapu) Glasheldere kubussen met dodecaedrische aanpassingen en natuurlijk de 'nieuwe' vondst van paarse fluoriet in al dan niet dubbel beïndigde kwarts van Madagascar.



Cheers!



Philip

7th Nov 2005 13:46 UTCEddy Vervloet

Hi, Philip! Luik blijft voor mij een van de beste beurzen van Belgie. Ik heb wat mooie arsenaten op de kop kunnen tikken bij ene Dubois uit Lyon. Wat prijzig, maar heel mooi materiaal. Ook een graulichietje kunnen kopen. piepklein, maar in Belgie ontdekt tenslotte. Mag dus niet ontbreken bij de arsenatenverzamelaar! Bij Ri Dillen nog wat howlieten gekocht. Die waren mooi en ze zijn 'op'. Meepakken, dus. Mooi ruilmateriaal! Ben jij fluorietliefhebber?



Eddy

7th Nov 2005 14:07 UTCPhilip Mostmans

Hey Eddy,



Wat de beurs in Luik betreft heb je absoluut gelijk. Zeker de beste in België.

Wat de fluorieten betreft, ik ben zeker liefhebber. Meer nog: ik probeer een beetje te specialiseren in dit mineraal. Een van de meest veelzijdige en mooie soorten die er bestaan vind ik persoonlijk.



Cheers!



Philip

7th Nov 2005 16:55 UTCYves

Hallo Eddy, Philip,



Persoonlijk vond ik Luik dit jaar veel minder geslaagd dan voorgaande edities. Weinig nieuws te bespeuren :(

Wel bij Christophe Dubois een mooi fluorietje uit St Peray gekocht. Verder zag ik wel prijzige fluo's uit de ex-collectie van Legat.



greetz!



Yves

7th Nov 2005 18:06 UTCEddy Vervloet

Hi, Yves. Bij diezelfde Dubois! Die had mooie dingen bij, niet? Alles is prijzig geworden, maar toch vind ik dat je op elke beurs wel wat op de kop kunt tikken voor een zacht prijsje. Ik moet zeggen, mijn vrouw is daar goed in. Die verzamelt dan ook gewoon wat ze mooi vindt, niks systematiek of zo... zij kijkt gewoon anders naar een tafel dan ik!



Eddy

7th Nov 2005 19:43 UTCPaul Bongaerts

Hallo



Luik is altijd al een toffe beurs geweest , jammer dat ze altijd net na munchen komt ;-(

dit jaar gevonden , kovdorskiet in een andere kleurtje dan ik al had , Lepersonniet(Gd) uit de type vindplaats.Bij Benoit Jacques heb ik ook een kwarts met fluoriet insluitsels gekocht !!! Ik verzamel namelijk ook kwartsen met iets op of in ! Benoit heeft altijd iets intressants op zijn tafel staan , aan gunstige prijzen in vergelijking met anderen.Bij Jaroslav Hyrsl een prachtige kosnariet op kwarts gezien ,ook veel chinesen gezien , zelfs eentje die in slaap gevallen was bij zijn stand !!! Luik is een tofe beurs ook al voor de ciney blonde !!! Volgend jaar ben ik weer op het appel.



Paul Bongaerts

7th Nov 2005 20:35 UTCEddy Vervloet

Gasten, ik ben echt hopeloos met namen en gezichten. Niks persoonlijk, he, maar ik weet echt niet hoe jullie er uit zien... hebben wij elkaar al eens ontmoet? Bij de MKA heb ik te veel mensen op te korte tijd leren kennen... ik ben een ramp in die dingen! Komen jullie naar Berchem misschien?

8th Nov 2005 10:15 UTCPhilip Mostmans

Hmm Berchem, niet echt fantastische beurs, veel teveel 'junk'. Maar ge weet maar nooit natuurlijk...



Cheers!



Philip

8th Nov 2005 10:38 UTCPhilip Mostmans

Yves, is da toevallig diene kleine getwinde octaeder roze fluoriet van +/- 90 euro? Kheb m ook gezien.... en getwijfeld

:-)

9th Nov 2005 17:20 UTCPaul Bongaerts



Eddy



Wij hebben elkaar nog nooit ontmoet , ik heb een goed geheugen voor namen en gezichten lol. Ik ben ook niet in een club of zo . Ik verzamel alleen maar ;-). Voor Berchem heb ik geen tijd , eerste Belgische beurs in mijn agenda is Hannut. maar dat is nog een tijdje , misschien zien we elkaar daar wel !! BTW knappe foto van de leogangite !! mooi voor een zeldzaam specimen !

groeten uit Bree

Paul Bongaerts

9th Nov 2005 18:59 UTCEddy Vervloet

Hi, Paul.

He, bedankt. Dat je dat gezien hebt! Zo schitterend is het nu ook weer niet, maar ik zette hem er maar op omdat er op dat moment nog geen foto van was. Beter iets dan niets... en vor jouw fotoreeks te evenaren moet ik nog efkes sparen!

Ik las je 'cv' trouwens even. 40000 stuks (kin zakte even tot op het buro... **raapt kin terug op**)

Sterk. Ik kijk alvast uit naar hannuit om je de hand te schudden. (en een pint te drinken...). Ik durf het bijna niet te vragen aan iemand met 2000 mineralen in huis, maar heb je een leograndiet nodig? Ik krijg er nog een paar toegestuurd. Als je wil hou ik eentje opzij... met 40000 stenen in huis zullen we wel een ruiltje kunnen maken zeker?

Laat maar iets weten!



Groetjes uit Antwerpen!

Eddy

10th Nov 2005 12:11 UTCPhilip Mostmans

Hey Eddy en Paul,

4000 stukjes (of bits zoals Engelsen zo graag zeggen), daar kan ik voorlopig alleen nog maar van dromen. Ik ben nog student (archeologie aan de KUL) en ik doe dus veel 'gelegenheidskoopjes' :)en probeer zo een iets of wat representabele collectie op te bouwen. Maar ja ik heb nog een lange weg te gaan (maar ik ben dan ook nog maar 21 ;-))



Beide jullie gallery mag er wezen in elk geval. Zowel qua specimens en fotografie.

Hopelijk kunnen we misschien eens afrpeken om eens een pintje te gaan drinken of iets dergelijks.



Groetjes,



Philip

11th Nov 2005 14:56 UTCPaul Bongaerts



hallo Eddy

alhoewel ik al een leogangite heb mag je me altijd eentje reserveren ;-), ik zal wel iets te ruilen hebben !! jij verzamelt fosfaten dacht ik !

ha Philip , jij bent dus de fluorieten man !! Je op een mineraal concentreren is geen slechte keuze , maakt het verzamelen iets gemakelijker, alhoewel !! ;-)

we zullen in Hanut een pintje drinken want dat heb ik al door , we zijn echte Belgen !!

Groet Paul Bongaerts

11th Nov 2005 15:01 UTCEddy Vervloet

Ik kijk er naar uit. Wat hebben ze daar ook weer? Ciney blonde of zo zeker!
 
Mineral and/or Locality  
Mindat Discussions Facebook Logo Instagram Logo Discord Logo
Mindat.org is an outreach project of the Hudson Institute of Mineralogy, a 501(c)(3) not-for-profit organization.
Copyright © mindat.org and the Hudson Institute of Mineralogy 1993-2024, except where stated. Most political location boundaries are © OpenStreetMap contributors. Mindat.org relies on the contributions of thousands of members and supporters. Founded in 2000 by Jolyon Ralph.
Privacy Policy - Terms & Conditions - Contact Us / DMCA issues - Report a bug/vulnerability Current server date and time: April 18, 2024 10:47:38
Go to top of page