Help mindat.org|Log In|Register|
Home PageMindat NewsThe Mindat ManualHistory of MindatCopyright StatusManagement TeamContact UsAdvertise on Mindat
Donate to MindatSponsor a PageSponsored PagesTop Available PagesMindat AdvertisersAdvertise on MindatThe Mindat Store
Minerals by PropertiesMinerals by ChemistryRandom MineralSearch by minIDLocalities Near MeSearch GlossaryMore Search Options
Search For:
Mineral Name:
Locality Name:
Keyword(s):
 
The Mindat ManualAdd a New PhotoRate PhotosLocality Edit ReportCoordinate Completion ReportAdd Glossary Item
StatisticsThe ElementsMember ListBooks & MagazinesMineral Shows & EventsThe Mindat DirectoryHow to Link to MindatDevice Settings
Photo SearchPhoto GalleriesNew Photos TodayNew Photos YesterdayMembers' Photo GalleriesPast Photo of the Day Gallery
bannerbannerbannerbannerbannerbanner

Bug uploading photos

Posted by Pascal Chollet  
avatar
Pascal Chollet December 23, 2016 09:26AM
Hi.

Since a while, I experience a bug uploading photos...

I use tab browser, so I can upload several photos of a same locality. So I can fill the different fields of a photo while the next one is uploading.
When I so uploaded a few ones, I can copy-paste the caption, edit it as needed then submit.

Since few week, when I submit, after a while photos won't display. the "timer" turns forever in the tab, then nothing happends (I've once tried to wait for 10 minutes), server doesn't respond. I have to restart the browser. (server is usually slow to respond anyway, even when it works fine)

After restarting the browser, the photos doesn't display in the "new photo today" gallery, nor on my photos gallery. I have to re upload them.

But when I re-upload, they appears twice ! (wich should be impossible, as you get an alert message if you try to upload a photo already on the site)

Duplicate photos in the galleries display with a view count = 0



See 2 similar photos :
http://www.mindat.org/photo-792149.html
http://www.mindat.org/photo-792148.html

Firefox 50.1.0 on Windows 7 x-64 integrale - SP1 (bug started with an older version of firefox, wich had been updated since but it didn't fix the problem). I'm not sure the problem is on my system anyway, as the server shouldn't accept the same image twice.

Pascal
avatar
Pascal Chollet December 24, 2016 01:05PM
Had the bug again today... and I only uploaded 2 photos !



Conichalcite didn't display, even after clearing all locality caches. so I re-uploaded it.
a while after (maybe 10 minutes ?), there still was only one image. But 2 hours after the server displayed both images.

Notice that the photo id 792281 has a view count of 3, and photo id 792282 a view count of 0 : so the server considers that the initial upload (that had the bug, and has not been viewed yet) is more recent than the one I did after restarting my browser.

Definitively a server problem, so....

Pascal
avatar
Travis Olds December 24, 2016 02:56PM
I have had the same issue, where the upload thinks about it indefinitely after clicking submit. I wait for five minutes after closing the tab, however the new image still shows in my gallery with no issues.

Same version of Firefox as Pascal, but OS X yosemite.
avatar
Pascal Chollet December 27, 2016 11:07AM
Jolyon, are you investigating on the problem ?
I'm waiting to get news before asking for the deletion of the duplicated photos.

Pascal
avatar
Pascal Chollet December 28, 2016 09:10AM
Hi

I successfully added 33 photos today without any bug, from this locality : http://www.mindat.org/loc-211566.html.

After that, I changed something in the locality page (I added rosasite and marcasite in the mineral list)
Then I added a rosasite photo : http://www.mindat.org/photo-792852.html - And the server crashed (no response)

I noticed that it also gave no response right after every time I cleared a cache.

Pascal
avatar
Pascal Chollet December 28, 2016 09:59PM
Obviously, I'm not the only one....



Pascal
avatar
Ralph Bottrill December 28, 2016 10:13PM
Pascal, your cerussite shows OK, but the synchysite does not, and is not even listed for that location, so it may need a reference to validate it irst?
avatar
Pascal Chollet December 29, 2016 08:17AM
That's not my photos.... I only wanted to show that I'm not the only one to experience bugs uploading photos.

View count = 0 happends to me when server doesn't display the photo after clicking the "submit" button

Pascal
avatar
Pascal Chollet January 11, 2017 08:40AM
Bug is still here !
But today something has changed : uploading photos is far slower !

Pascal
avatar
Uwe Kolitsch January 11, 2017 03:44PM
"uploading photos is far slower !"

That's an unresolved bug. It take several minutes to upload, then you get an error message although the upload worked.
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login



bannerbannerbannerbannerbannerbanner
Mineral and/or Locality  
Mindat.org is an outreach project of the Hudson Institute of Mineralogy, a 501(c)(3) not-for-profit organization.
Copyright © mindat.org and the Hudson Institute of Mineralogy 1993-2017, except where stated. Mindat.org relies on the contributions of thousands of members and supporters.
Privacy Policy - Terms & Conditions - Contact Us Current server date and time: January 24, 2017 05:11:29
Go to top of page